HVAD SKAL DU BRUGE LYGTEN TIL

Oversigt:

1. Til mountainbiken:

2. Til landevejsraceren

3. Tl hverdagscyklen 

4. Markedets største batteripakke

5. Om vores Basic Baglygte

6. Lovgivningen

 

1. Mountainbike.
MTB foregår om vinteren ofte i den mørke skov, og der kan man simpelthen ikke få lys nok! Intet lysindfald fra himlen, gadelygter eller andre trafikanter – der er helt mørkt og der kan derfor ikke være for meget blus på lampen.  Man har heller ikke andre hensyn at tage end at der skal være mest muligt lys på. I gamle dage, som er for ganske få år siden, før de høj effektive LED lygter kom på markedet, da kunne man slet ikke få lys der var effektivt til brug i for eksempel skoven – men det kan man nu.
Rådet til skoven – ubetinget mest muligt lys på lampen. Vi anbefaler fra vores X5 model og så op ad i modellerne; X7, X9 og X12. Alle giver rigtigt meget lys, og kan hver især sagtens benyttes i selv den dybeste skov. Men husk at skrue ned for lyset på vejen, de blænder medtrafikanterne.

Forslag til lygtesæt alle incl. Basic baglygte:
Booster X5 – 529,00 kr
Booster X7 – 649,00 kr 
Booster X9 – 749,00 kr
Booster X12 – 849,00 kr

2. Landevejsraceren
Lys på landevejsraceren, vintertræningen på de mørke efterårs- og vinterveje.
Det er altid bekvemt med meget lys, men nye LED lygter lyser så kraftigt at de kan være til ulempe for medtrafikanterne. Ikke mindst bilerne kan blive blændet af det skarpe lys og de medfølgende reflektioner i forrude og eventuelle vanddråber på ruderne og i spejle. Det skal man tænke på som cyklist med de nye kraftige high-power forlygter – vi kan faktisk blænde bilisterne mindst lige så meget som de kan blænde os.
Rådet til landevejsraceren, mest muligt lys, men tag hensyn til medtrfikanterne.
Til landevejsracerne anbefaler vi i mindre grad de største lygter, de lyser simpelthen for kraftigt på fuld styrke i forhold til medtrafikanterne, så fra SS2 og op til og med X5 anbefales i denne sammenhæng. Man kan dog sagtens benytte de større modeller, hvis man fx også skal benytte lygterne på MTB  i skoven, men så anbefaler vi at man er varsom med ikke at køre med fuld lysstyrke. Vi vil jo ikke genere vore medtrafikanter.

Forslag til lygtesæt alle incl. Basic baglygte:
Booster SS2 – 399,00 kr
Booster SS3 – 469,00 kr
Booster X4 – 499,00 kr
Booster X5 – 529,00 kr

 

3. Hverdagscyklen, Transportcyklen, børnenes cykel, arbejdscyklen, bycyklen, skolecyklen, studiecyklen osv

Her handler det om den daglige sikkerhed for famliien. Behovet for det helt voldsomme lys er måske knap stort – tempoet er lavere, og der køres ikke på nogen måde til grænsen. Men man skal dels selv  blive set, og dels kunne se selv.
Det er jo når det er mørkt at lygterne tændes.
Mange cykellygter der sælges på det danske marked er simpelthen utilstrækkelige fordi reglerne i lovgivningen er utilstrækkelige. Lovkravene til en cykelforlygte er at den skal kunne ses, ikke at den skal kunne lyse vejbanen op. Dette er vi absolut ikke enige i. Om man kører cykel eller bil, så skal vejen foran køretøjet lyses op så man kan se hvor man kører, dette giver sikkerhed. Så vore forlygter lyser alle underlaget op foran cyklen. Ellers vil vi ikke have dem.
Vores absolut bedste lygte til hverdagscyklen er vores Booster Street Drive XL USB, den er nem at betjene i det daglige, oplades med USB som en mobiltelefon, og lyser virkeligt vejbanen op. En lygte af denne kaliber burde efter vores mening være et lovkrav på alle cykler der kører i trafikken. Adskillige af vore øvrige lygter vil imidlertid også kunne løse opgaven.

Forslag til lygtesæt alle incl. Basic baglygte:
Booster Street Drive USB – 499,00 kr
Booster X1 – 299,00 kr
Booster SS2 – 399,00 kr
Booster SS3 – 469,00 kr
Booster X4 – 499,00 kr
Booster X5 – 529,00 kr
Booster Outdoor XL USB – 299,00 kr
Booster X1 USB – 199,00 kr

 

Markedets største batteripakke.

Fælles for alle situationer er at man simpelthen ikke vil løbe tør for strøm. Det er altid det værste at stå ude midt i det hele og så er der ikke mere strøm på lygterne, og der er bælgmærkt. I skoven kan man ikke se at køre hjem, og på vejen udsætter man sig selv for fare, og bøder, ved at køre hjem med utilstrækkeligt lys.

For at undgå at løbe tør for strøm har vi konsekvent valgt at køre med markedets største batterier. På alle vore modeller, med løse batteripakker, er det som standard markedets største batteripakke vi leverer. Den holder holder længere. Som standard har vi 13200 mAh Li-ion batteripakker. Det er 6 cellers batteripakker med 2200 mAh i hver celle. Normalt leveres der kun 4 cellers batteripakker med disse lygtetyper, men man sætter pris på den længere batterilevetid!
Ulempen er at disse batteripakker vejer lidt mere, faktisk er der ret præcist tale om 100 gram extra. Men da disse lygter primært bruges til træningsbrug, så er det værd at ofre disse 100 gram 😉
I øvrigt kan vi også, som ekstraudstyr, levere de mindre 4 cellers batteripakker. Hvis man fx skal køre 24 timers løb eller andet hvor vægten ønskes optimeret.

 

Sikkerheden – vores Basic Baglygte

Vi medleverer altid en Basic baglygte til vore lygter. Det er en glimrende baglygte, den er ganske let, kører på 2 AAA batterier (inkl.), er driftsikker, overgår på alle måder lovgivningens krav, og så er den ikke specielt kostbar. Vi har de sidste 5 år altid leveret denne Basic baglygte med i vore lygtesæt, simpelthen fordi det er så farligt at køre uden baglygte i trafikken. Hellere en baglygte for meget  end for lidt hos vore kunder. Ekstracyklen, børnenes cykel, naboens børns cykel osv den skal nok blive brugt.
Vi leverer selvfølgeligt også bedre og dyrere baglygter. Fælles for disse er at de er særdeles kraftige, og at de alle oplades via USB. USB betragter vi som den mest bekvemme måde at vedligeholde sit baglys på.

 

Lovgivningen, og opsummering af denne
Lovgivningen omkring lys på cykler findes blandt andet på cyklistforbundets hjemmeside her: https://www.cyklistforbundet.dk/Alt-om-cykling/Love-og-regler/Udstyrsbekendgoerelsen

Opsummering. Forlygter og baglygter skal kunne ses tydeligt på 300 meters afstand, og skal være synlige fra siden. De skal lyse hhv. lige fremad og lige bagud. Forlygterne skal være kraftige og lyse nedad så de ikke blænder. Lygterne skal være tændt mellem solnedgang og solopgang samt i tåge og snevejr.
De konkrete krav til lysstyrke er at såvel for- som baglygte skal lyse med minimum 4 candela. Der skal kunne måles 0,4 candela 20 grader til hver side og 0,05 candela 8 grader til hver side. Lygterne skal kunne lyse i en af lysindstillingerne i mindst 5 timer ved en temperatur på +5 grader. Blinkende lygter er godkendt såfremt frekvensen er mindst 120 blink i minuttet.

Og hvad betyder det så?
En almindelig 100W pære lyser 120 Candela, så kravene på 4, 0,4 og 0,05 candela er i vore øjne fuldstændigt utilstrækkelige. Vore lygter lyser alle mange gange mere end det lovkravene kræver. Vore lygter kan derfor alle ses meget længere væk end de 300 meter, og vil også for forlygternes vedkommende oplyse vejbanen foran cyklen. 

Se vores mest populære produkter!
 • Fastmount Batteri

  Fastmount batteri – 13200 mAh XL-batteri

  349 kr.
 • Tilbud Booster XH2 - Markedets Bedste Hjelmlygte

  Booster XH2 – Let hjelmlygte, 3000 lm cykellygte

  599 kr.
 • Tilbud Bedste cykellygte til mtb

  Booster X16 – Fastmount XL-Batteri, 16000 lm

  699 kr.
 • Booster X7 Fastmount cykellygte

  Booster X7 – Fastmount XL-Batteri, 7000 lm

  849 kr.
Har du ikke fået svar på dit spørgsmål? Vi hjælper med glæde!
For flere spørgsmål kan du skrive på hej@billigelygter.dk eller ringe på +45 21851325