facebook

Enhedsforklaring – Hvad er Candela, Lumen og Lux?

I blandt cykellygter støder du ofte på begreber som candela(cd), lumen(lm) eller lux(E) og brugen af disse gør det besværligt at sammenligne. Alle 3 enheder er et begreb for det samme, hvor meget en lyskilde lyser, men definitionen og målingen er meget forskellig og de kan derfor ikke rigtig omregnes.

Lumen

Vi bruger som udgangspunkt lumen for alle vores produkter og det skyldes at vi mener det er den mest simple enhed. Lumen er simpelthen et udtryk for hvor meget lys(fotoner) der kommer ud af vores cykellygter i alt. Der skal altså ikke tages højde for vinkel eller afstand, blot hvor meget lys der komme ud af lyskilden. For at samenligne skal du læse eksemplet.

Lux

Lux kaldes også belysningsstyrke og det svarer til lumen/m2, det måler altså ikke alt lyset fra lyskilden men derimod hvor mange lumen der rammer en flade. For at sammenligne bør du læse det nedenstående eksempel.

Candela

Candela beskriver hvor meget lys der afgives i en retning. Det minder meget om lux, men det er altså ikke det samme idet lux beskriver hvor meget lys en lygte afgiver til en flade. For at sammenligne med de andre enheder bør du læse nedenstående eksempel.

Eksempel: Hvis der er en lyspære som afgiver 1000 lumen i alt, den samlede mængde lys i alle 360 grader. Dens candela vil være betydeligt mindre idet den samlede mængde lys er større end den mængde lys der er i en retning. Lux vil variere alt efter hvor langt afstanden fra lyskilden er fra den flade man måler. Hvis fladen er 1 cm fra lyspæren vil lux tallet være højt. Hvis fladen derimod er 10m derfra, vil lyset som rammer fladen være betydeligt mindre.

PRISGARANTI

Vores cykellygter er de billigste på markedet punkttum. Hvis du mod forventning finder billigere lygter andetsteds matcher vi gladeligt prisen.

KVALITET

Vi er så sikre på vores lygter at vi giver 2 års garanti på alle vores produkter. Det betyder at du altid kan bytte din lygte eller få pengene tilbage!
Har du ikke fået svar på dit spørgsmål? Vi hjælper med glæde!
For flere spørgsmål kan du skrive på hej@billigelygter.dk eller ringe på +45 21851325