Hvorfor skal man have en hjelmlygte

Lad aldrig mørke aftener og morgener bestemme over, hvornår du kan cykle. Med den rigtige lysopsætning sikrer du, at du får mest muligt ud af turen både sikkerhedsmæssigt men også ift. performance. Derudover er det bare en fed oplevelse at køre med rigtigt meget lys på i den mørke skov.

Her prøver jeg at sætte et par ord på, hvorfor en hjelmlygte til mtb er et must.

I forhold til performance er der vist ingen tvivl, se blot her fra en nightrider konkurrence, hvor samtlige ryttere har en lygte på både styret og hjelmen.

Det er selvfølgelig kun lovkrav med lys på styret, men når det kommer til performancedelen, så har det sine begrænsninger. Forestil dig at du cykler lige ud, og der så kommer et skarpt sving. Din mtb cykellygte på styret peger ligefrem, så hvordan skal du kunne se, hvad der foregår uden for lyskeglen?

Her kommer hjelmlygten i spil. Hjelmlygter er typisk rigtig lette og derfor ikke til besvær. Derudover har de oftest kraftig spot belysning, dvs modsat lygten på styret med en bred lyskegle, så lyser den kraftigt lige der, hvor du kigger. Hjelmlygten følger nemlig rytterens hovedposition frem for cyklens position. Det bliver altså muligt at se frem i svinget, og du kan derfor køre hurtigt og sikkert rundt i alle sving.

Booster XH2 - Markedets Bedste Hjelmlygte

Vores mest solgte (og anbefalede) mtb hjemlygte er vores Booster XH2.

på trods af sine teoretiske “kun” 3000 lumen, så lyser den fænomenalt, og dens spot belysnings fremstår kraftigere end flere af vores “større” lygter.

 

Den vejer kun 69 gram og hjelmmonterings medfølger, dette er den ideelle mtb hjelmlygte.

Der medfølger selvfølgelig også et stort 8800 mAh batteri.
Den deler samme stiktype og elektriske specifikationer som vore andre lygter, hvorfor man kan mixe batterier.
Vi anbefaler altid, hvis man skal ud at træne på den lange distance, at have et extra batteri med. Det er aldrig sjovt at gå tør for strøm midt ude i skoven.

Er du i tvivl om hvilke parametre, der betyder noget ift valg af mtb cykellygte til styret så læs vores guide til hvordan du finder den bedste mtb cykellygte 2022. (indsæt link)

 

Skrevet af Jeppe Skovgaard,

Aktiv hobby mountainbiker, som elsker at køre nattekørsel, og kører med en Booster X9 på styret og en Booster XH2 på hjelmen.

Har du ikke fået svar på dit spørgsmål? Vi hjælper med glæde!

For flere spørgsmål kan du skrive på hej@billigelygter.dk eller ringe på +45 3014 4414